Zašto su nam ciljevi važni?

 

Zašto su nam ciljevi važni?


Ako želite biti uspješni u bilo kojem segmentu poslovanja morate si postaviti ciljeve.
Sve uspješne osobe vam to mogu i potvrditi. Većina ljudi uopće ne shvaća i ne razumije da je postavljanje vlastitih ciljeva prvi i najvažniji korak u poslovanju.


Da, ciljevi su važni no opet većina osoba koje su si čak i postavile neki cilj brzo odustaju od njih jer se boje neuspjeha. Neuspjeh je sastavni dio uspjeha, a postavljanje vlastitih ciljeva je prvi korak ka uspjehu. Neuspjeh je cijena koju morate platiti i koja će vas ojačati na vašem putu prema ostvarivanju ciljeva.

Postavite si cilj i otvorite si put ka uspjehu

Osobe koje nemaju ciljeve nisu vlasnici vlastitog života. Nemojte biti kao većina osoba koje nemaju vlastite ciljeve. Ako nemate vlastite ciljeve ostajete zarobljeni u tuđem svijetu i ne upravljate vlastitim životom. Promijenite to, postavite si ciljeve, opet ne prevelike nego realne, ciljeve koje možete ostvariri i koji će vas podići na višu razinu. Promijenite razmišljanje, ponašanje, dnevne aktivnosti pa čak, ako treba i prijatelje, jer vi i samo vi odlučujute o vašoj sudbini.

Vjerujte u vaš cilj, jer bez vjere cilj nema vrijednost

Možda se na početku to čini teško no ostvarivanje ciljeva uz istomišljenike je puno lakše nego kada vas netko na tom putu sputava. Odbacite sve negativno i puni pozitivne energije krenite laganim korakom. Motivirajte se svaki dan, time si olakšavate put ka uspjehu.

Vjera i odlučnost su 80% uspjeha

Vjerujte u vaše ciljeve, posvetite se postizanju ciljeva, radite na tomu i postavite si realne ciljeve i rokove za ostvarenje, jer ciljevi nisu snovi. Ako si odredite nadrealne ciljeve, oni će ostati samo snovi i to će vas demotivirati. Krenite s malim ciljevima, kada ih budete ostvarili dobiti ćete dodatnu motivaciju i želju postizanjem drugih, većih ciljeva.

Učenje i motivacija su 20% uspjeha

Nitko se nije rodio pametan. Za postizanje ciljeva treba učiti od drugih, od onih osoba koje su uspjele ispuniti vlastite ciljeve. Te osobe su također motivatori i govornici. Kupite njihove knjige, čitajte, slušajte e-knjige, gledajte video uradke na društvenim mrežama ili video kanalima, jer ako nekada poželite odustati od vaših ciljeva, oni će vas motivirati da nastavite.

Vision Board

Vision Board ili ploča vaših vizija tj. ciljeva vam služi kao dodatna dnevna motivacija i podsjeća vas da ste si zadali određeni cilj koji želite ispuniti. Postavite ju na vidljivo mjesto u vašem domu, na radnom mjestu u kancelariji ili si pak cilj napišite na tvrdi papir veličine kreditne kartice i potom ga stavite u novčanik ispred kreditne kartice. Tako će vas taj mali komad papira pri svakoj kupnji podsjetiti na vaš cilj. Dok to ne uradite vaši ciljevi će ostati samo želje.

Nemojte kriviti druge

Za neuspjeh u ostvarivanju ciljeva nemojte nikada kriviti druge osobe. Kao što sam već naveo, neuspjeh je sastavni dio uspjeha i iz neuspjeha izvlačite pouke i učite. Ako želite ubrzati ostvarivanje ciljeva, morate se usredotočiti, usmjeriti misli na njega i raditi sve kako bi ga ostvarili.

Vježba/rutina

Vježbajte i učite svaki dan. Nakon nekoliko dana će vam to postati rutina. Osobe koje nemaju rutinu će teško ostvariti ciljeve. Odvojite si određeno vrijeme za obavljanje posla potrebnog za ostvarenje cilja. Ponavljajte to svakodnevno, bez prekida, preuzmite odgovornost! Tada počinjete živjeti za vaš cilj i vidjeti ćete, sve će se promijeniti, vaš život, razmišljanje, ponašanje, okolina, dolaze nove stvari kao npr. susreti, događaji, nova prijateljstva.....i, tada ste već blizu ostvarenja vaših ciljeva.

Vaši ciljevi su način da sebi stvorite bolji život.S poštovanjem

Slavko

P.S. Ako vam je moj članak nešto značio, pomogao vam pri donošenju odluke ili vam se jednostavno svidio, molio bih vas da ga podijelite s vašim prijateljima.

]Sadržaj ovog članka intelektualno je vlasništvo autora. Članak je zabranjeno kopirati u cijelosti ili djelomično, koristiti u komercijalne svrhe kao i korištenje sadržaja za pisanje novog članka ili izradu videa. Ako želite koristiti dijelove članka zatražite dozvolu autora.

Komentari

Popularni postovi s ovog bloga

Pi Network (mreža) - kripto rudarstvo na mobilnom telefonu

Cannergrow - zaradi kroz uzgoj konoplje

Skyway Capital prezentacija 01-2020